Ремонт клапану вихрових заслонок: процес та можливі складнощі

Вихід з ладу вихрових заслонок можна визначити за низкою зовнішніх ознак, зокрема, по появі нехарактерного металевого стуку та некоректної роботи системи. Несправності також відображаються у вигляді помилки, про яку повідомляє лампочка Check Engine. Якщо ви плануєте виконувати ремонт клапана вихрових заслонок самостійно, все необхідне можна придбати в інтернет-магазині Repairkit: https://repairkit.com.ua/ua/g24597982-zaglushki-vihrevyh-zaslonok.

При підборі клапана вихрових заслонок звертайте увагу на серійний номер. Він вказується навіть на аналогах китайського виробництва. Цей момент особливо важливий, якщо ви встановлюєте не оригінальну деталь.

Підготовка до заміни клапана вихрових заслонок

Перший крок — від’єднайте клему акумулятора та зніміть кришку двигуна. З такого положення чудово проглядається клапан вихрових заслонок, який знаходиться під клапаном холостого ходу. Безпосередньо до клапана підходять дві гумові трубки, за допомогою яких і здійснюється управління.

Для демонтажу клапана вихрових заслонок необхідно зняти електро роз’єм, для цього затисніть пластиковий язичок і посуньте вниз. Перед зняттям трубок зробіть позначки маркером, щоб при зборці вони стали на свої місця. На кінцях не передбачено спеціальних фіксаторів, тому обидві трубки достатньо потягнути вниз.

Зняття та встановлення клапана вихрових заслонок

Візьміть короткий подовжувач із торцевою головкою на 8 мм і відкрутіть пару болтів, які утримують клапан вихрових заслонок. Встановлення нового клапана відбувається у зворотному порядку.

Після встановлення не зайвою буде контрольна перевірка. Для цього використовується мультиметр із виставленим опором у районі 200 Ом. Натисніть на стопорну клямку зверху, якщо вона розташувалася незручно, підтягніть щупом мультиметра. При вимірі показники повинні знаходитися у межах від 30 до 70 Ом.

Складність процедури полягає в тому, що для зняття заслонки потрібно демонтувати впускний колектор, а для цього потрібно зняти форсунки. При значному пробігу автомобіля форсунки можуть прикипіти. У такому разі зняти їх буває дуже складно, а іноді неможливо. Якщо це сталося, то для заміни вихрової заслонки доводиться розколювати впускний колектор. Іншим способом демонтувати заслонку, що вийшла з ладу, не вийде.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Инженерный портал