Телескопічний приклад — особливості

На сьогоднішній день існує кілька провідних виробників прикладів для сайги. Як правило, стандартний приклад не зовсім зручний, мисливці намагаються його замінити на телескопічний з можливістю компенсації віддачі, що дуже не завадить карабінам 12-го та 20-го калібрів. Також один з можливих варіантів удосконалення штатного прикладу може бути установка на нього подовжувача-амортизатора https://tacticool.net.ua/pryklady-ta-adaptery/, який значно знизить віддачу при пострілі і забезпечить додаткову довжину до 5см.

Критерії вибору

Телескопічний приклад вперше став застосовуватися на карабінах платформи AR-15 і за короткий час завдяки низці переваг став дуже популярним на різних типах зброї.

  • По-перше, використання телескопічного прикладу значно покращує ергономіку зброї, оскільки стрілець може швидко і легко регулювати довжину прикладу залежно від антропометричних даних або спорядження.
  • По-друге, телескопічний приклад дозволяє зменшити загальну довжину зброї під час транспортування. До того ж з’явилася можливість швидкої заміни прикладу.
  • Вибір моделей телескопічних прикладів зараз по-справжньому величезний, і знайти оптимальний для себе варіант, залежно від переваг чи ціни, не є проблемою.
  • Лідером з асортименту телескопічних прикладів традиційно виступають американські та ізраїльські компанії, такі як Magpul та FAB Defence.
  • Завдяки спеціальним перехідникам є можливість встановлення телескопічних прикладів на АК серію, а також для тюнінгу СВД (Тигр).

Використання полімерних прикладів дозволяє «кастомізувати» зброю не лише під необхідні характеристики, а й особистий стиль стрільби. Елементи роблять зброю не тільки зручною, а й красивою. Приклади зберігають якісні характеристики навіть за підвищених чи знижених температур, не піддаються гниття. Знімний тильник перешкоджає вислизанню зброї з рук під час стрілянини. Для підвищення якості віддачі та нівелювання віддачі рекомендується набувати прикладу з вбудованим конденсатором.

Тюнінгові приклади можуть регулюватися за довжиною. Серед найбільш затребуваних – моделі від російських та ізраїльських виробників, які мають до шести кроків відбудови. Спеціальні моделі для кастомізації Верп, Сайга, АК випускаються з компенсатором віддачі та перехідником.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Инженерный портал