Етапи ремонту днища резервуара

Завдяки своєчасно виконаному ремонту днища резервуара можна подовжити термін експлуатації конструкції. Робота виконується фахівцями. Попередньо місткість звільняють від вмісту.

Щоб замовити ремонт днища резервуара можна звернутися на сайт компанії «ЦентрРезервуарСервіс», де кваліфіковані співробітники виконують завдання будь-якої складності: https://rezervuary.com/ua/g491100-remont-rezervuarov. Робота виконується строго в термін за доступною вартістю. На кінцевому етапі спеціалісти проводять перевірку на міцність, що гарантує якість виконаних робіт. Для постійних клієнтів наявні приємні знижки.

Як відбувається ремонт днища резервуара

Перед тим, як почати ремонт днища резервуара необхідно звільнити його від вмісту. Частіше всього проводяться роботи з усунення тріщин та опуклостей.

Усунення дефектів довжиною до 100 мм виконують так. Визначають межу тріщини, для чого виконується обробка дефектного шва спеціальним засобом. На наступному етапі на кінцях тріщини робляться невеликі отвори та проводиться її обробка під зварювання. Після встановлення технологічної підкладки під шов фахівці зварюють матеріали. Видимі кінці підкладки видаляють.

Якщо пошкодження мають більшу площу, їх вирізають та вставляють міцний матеріал встик. Після застосування цього методу встановлюється підкладка.

Листи днища з сильною деформацією видаляються та замінюються новими. Якщо днище потрібно замінити повністю резервуар підіймають, основу вирізають та монтують іншу міцну основу.

Коли необхідний ремонт днища резервуара

Однією з головних проблем металевих місткостей є корозійне зношування частин конструкції внаслідок тривалої експлуатації без профілактичних заходів.

Ремонт днища резервуара також необхідний в разі деформації його геометричної форми або розгерметизації зварних швів.

Необхідність в ремонті виникає також внаслідок порушень під час виготовлення або монтажу конструкцій. Відсутність регулярних профілактичних заходів призводить до передчасного виходу з ладу місткостей. Зокрема це може призвести до нерівномірного осідання основи. Профілактичні роботи рекомендується виконувати не рідше одного разу на рік.

Всі роботи проводяться згідно з технологічними картами ремонту резервуарів, що гарантує повернення конструкції до повноцінної експлуатації ще на тривалий час.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Инженерный портал